Lifestyle

Urări și mesajele pentru Sfântul Andrei pentru 30 Noiembrie 2023

95
×

Urări și mesajele pentru Sfântul Andrei pentru 30 Noiembrie 2023

Share this article

Biserica sărbătorește pe 30 octombrie pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul românilor. În plus, este binevenită această ocazie pentru a-ți oferi iubitului, soției, mamei, tatălui, prietenilor sau șefului un mesaj special de „La mulți ani!”. În plus, am pregătit pentru tine cele mai frumoase urări și mesaje de Sfântul Andrei pentru anul 2023.

Sfântul Andrei, sărbătoare importantă pentru români 

30 octombrie este ziua Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul românilor. Credincioșii respectă în această zi multe tradiții și obiceiuri, dintre care unele sunt vechi de sute de ani. 30 noiembrie este o zi specială pentru comunitatea creștină și este marcată în calendar cu o cruce roșie.

Advertisement
Derulați în jos pentru a vedea conținutul

Prin urmare, în această zi sunt interzise activitățile gospodărești. Nu se spală, nu se calcă și nu se coasă la sărbătoarea Sfântului Andrei. În plus, nu se mătură și nu se duce gunoiul. O superstiție veche spune că lupul nu se poate apropia de casă dacă stăpânii nu muncesc.

Ziua Sfântului Andrei este și cunoscută sub numele de Ziua Lupului, deoarece se crede că pe 30 noiembrie lupul devine mai rapid, poate îndoi gâtul și nu poate opri nimic. Din acest motiv se spune că „lupul își vede coada”. În plus, se spune că în noaptea de Sfântul Andrei animalele au glas uman, dar oamenii nu ar trebui să le asculte.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei? 

Circa un milion de români își sărbătoresc onomastica de Sfântul Andrei. Majoritatea dintre ei se numesc Andrei și Andreea, dar sunt și sărbătoriți în ultima zi din noiembrie.

Pe 30 noiembrie, se sărbătoresc următoarele nume derivate din Andrei: Andreea, Andra, Andrada, Andraș, Andruș, Andruța, Andreas Andrias, Andries, Adi, Andi, Andu, Andru, Andreiu, Edra, Endre, Deia, Deea și Andreea.

Dintre românii care își sărbătoresc ziua de nume de Sfântul Andrei în 2023, cea mai mare parte sunt bărbați, cu numele de Andrei (485.819), Andras (11.127) și Andreas (9.557). În ceea ce privește prenumele femeilor, cel mai frecvent este Andreea (341.401), urmată de Andra (31.604) și Andrea (24.462).

Mesaje și urări de Sfântul Andrei 2023 pentru prieteni  

În afară de obiceiuri, superstiții și simboluri religioase, ziua de Sfântul Andrei este cea mai bună ocazie pentru a transmite urări, mesaje text și mesaje SMS persoanelor care își sărbătoresc ziua onomastică. În plus, puteți găsi o colecție de cele mai frumoase urări și mesaje pentru Sfântul Andrei 2023.

Mesaje si urari de Sfantul Andrei 2023
Mesaje si urari de Sfantul Andrei 2023
  • În ziua Sfințișorului tău, îți doresc o clipă de liniște, o zi liniștită, o săptămână plină de bucurie, o lună plină de împliniri, un a de prosperitate, un veac de sănătate, fericire și iubire. La mulţi ani!
    Fii sigur că această zi va aduce bucurie și fericire în viața ta. De ziua numelui, vă doresc să aveți sănătate și să aveți o zi minunată și frumoasă alături de cei dragi tăi!
    Sunt alături de tine în această zi specială. Felicitări pentru persoana minunată pe care o ești. La mulți ani și o zi plină de zâmbete!
    La mulți ani, Andrei drag! Să ai numai bucurii și să ai o viață plină de fericire!
  • Îți doresc o zi a numelui care să fie la fel de strălucitoare ca un bulgăre alb de zăpadă, la fel de veselă ca melodia clopoțelului de Crăciun și la fel de frumoasă ca sărbătorile petrecute în compania celor dragi.
    În ziua de astăzi, vă doresc „La mulți ani!”. Astăzi vă urez: „Multe împliniri!”. Și vă mulțumesc pentru sprijinul dumneavoastră.
    La mulți ani minunați și fericiți. Să ai noroc cu numele tău!
    Salutări, Andreea! De ziua numelui tău, îți doresc să fii întotdeauna vital, sănătos și bogat!

Mesaje și urări de Sfântul Andrei 2023 pentru familie  

  • Dragă tată, azi, de Sfântul Andrei, al cărui nume îl porți, îți urez multă sănătate, putere de muncă şi împlinirea tuturor dorinţelor. La mulți ani! 
  • Dragă tată, la mulți ani de Sfântul Andrei! Să ai parte de multă sănătate, bucurii și împliniri! 
  • Dumnezeu mi-a dat familia, Sfântul Andrei, al cărui nume îl porţi mi te-a dăruit, pentru a mă bucura de o astfel de o căsnicie. Mă bucur că ai apărut în viaţa mea, că am şi voi avea bucuria de a trăi şi simţi o iubire adevărată! Să îţi fie viaţa binecuvântare şi bucurie întocmai ca numele sfânt pe care îl porţi! 
  • Dragă Andrei, sper ca mesajul meu să fie mai călduros decât  vremea de afară. Îți doresc să ai parte de multă sănătate și îți urez tot binele din lume. La mulți ani! 
  • Un ocean de sănătate, un munte de noroc, un camion cu bani, și un sincer: La multi ani, Andrei! 
  • La mulți ani! Așa cum soarele luminează pentru toată omenirea așa și tu ne luminezi nouă viața. Fie-vă viața senină ca răsăritul de soare, iar sufletul mereu curat și tânăr ca roua de pe flori. O zi de neuitat care să țină o viață! 
  • Să rămâi mereu așa cum ești acum. Îți doresc ca viața să-ți ofere tot ceea ce îți lipsește, sănătate, oameni de nădejde lângă tine și numai bucurie. 

Mesaje de Sfântul Andrei pentru iubit și iubită  

  • Felicitări dragul meu cu ocazia acestei zile. Îți urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulți ani în cântec de clopoței de bucurie! 
  • Este doar încă o zi sfântă, dar cea mai frumoasă dintre ele, căci astăzi este ziua ta! La mulți ani, iubitule/iubito! 
  • Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu și frumos, la fel de pur și gingaș ca tine. Îți doresc numai bine și să ai parte de toată fericirea din lume. La mulți ani, iubita mea! 
  • Fie ca darul iubirii, al fericirii, al împlinirii să fie ale tale începând de astăzi, de ziua ta! La multi ani, dragul meu Andrei! 
  • La mulți ani de Sfântul Andrei! Bucură-te de tot ceea ce se întâmplă în jurul tău azi. Nu uita cât ești de specială pentru mine! Te iubesc! 
  • De ziua numelui tău îți trimit un gând bun și un pupic pe obraz. Sfântul Andrei să te ocrotească, iar toate visele să ți se împlinească. La mulți ani! 
  • Aceasta este doar un mesaj purtat de vânt, îți doresc toată bucuria din lume și toată fericirea de pe pământ! La mulți ani iubitule! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu regulile site-ului