Stiri Media

Pentru a facilita vaccinarea copiilor, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România, după creșterea „îngrijorătoare” a cazurilor.

65
×

Pentru a facilita vaccinarea copiilor, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România, după creșterea „îngrijorătoare” a cazurilor.

Share this article
epidemie de rujeola in romania

Un comunicat al Ministerului Sănătății a declarat: „Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizare în secțiile de pediatrie și boli infecțioase ale copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea copiilor care nu au fost vaccinați sau În prezent, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri în 29 de județe din întreaga țară.

În plus, pentru a îmbunătăți aderența la programul de vaccinare, Ministerul Sănătății, în colaborare cu medicii de familie, va organiza o campanie de informare a părinților. Oficialii MS avertizează că rujeola este o boală infecțioasă care se răspândește ușor, în special la copiii care nu au fost vaccinați și uneori evoluează rapid și poate provoca complicații.

Advertisement
Derulați în jos pentru a vedea conținutul

78% dintre copiii eligibili au fost vaccinați cu prima doză la nivel național, iar 62% au primit a doua doză. Acesta este un trend descrescător de mai mult de 10 ani.

„Important este că această declarare a epidemiei nu înseamnă nimic altceva decât o schimbare pe termen limitat a politicii de vaccinare, în sensul că copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni primesc o primă doză de vaccin – e un soi de vaccin suplimentar care se face mai devreme – încât ei să nu fie victime ale îmbolnăvirii, care în mod evident poate să aibă complicații sau chiar să ducă la deces, dar lucrul acesta e greu de acceptat mai ales că boala e prevenibilă”, a precizat ministrul.

Citeşte întreaga ştire: MINISTERUL SANATATII 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu regulile site-ului