ActualitateStiri Media

eMag, Flanco, Altex și SEROM amendate de Consiliul Concurenței cu 123 milioane lei

124
×

eMag, Flanco, Altex și SEROM amendate de Consiliul Concurenței cu 123 milioane lei

Share this article

Patru dintre companiile actuale de retailing SEROM, Dante International S.A., Altex România S.R.L. şi Flanco Retail S.A au fost sancţionate de Consiliul Concurenţei cu 123 milioane lei pentru participarea la o înţelegere anticoncurenţială în vânzarea de televizoare şi telefoane mobile între 2019-2021. Amenzi individuale au cuantumul afisat mai jos:
– SEROM: 75.441.655 lei
– Dante Internaţional: 20.311.427 lei
– Altex România: 21.376.113 lei
– Flanco Retail: 6.223.580 lei. Înţelegerea anticoncurenţială a implicat fixarea preţurilor de revânzare, limitând concurenţa şi crescând preţurile pentru consumatori.

Televizoarele și smartphone-urile sunt printre cele mai esențiale articole electronice și de comunicații.

Advertisement
Derulați în jos pentru a vedea conținutul

Indiciile care au determinat inițierea investigației au inclus și informații primite pe Platforma Avertizorilor de Concurență, un instrument prin care pot fi semnalate abateri de la Legea concurenței, în mod anonim. Platforma poate fi accesată la https://report.whistleb.com/ro/consiliulconcurentei.

Subliniem că legea concurenței interzice orice înțelegeri între companii și practici concertate care perturbă, limitează sau distorsionează concurența pe piața din România, în special cele care stabilesc prețuri de cumpărare sau de vânzare sau orice alte condiții de tranzacționare.

Deciziile Consiliului Concurenței sunt obligatorii, iar amenzile aplicate constituie venituri pentru bugetul de stat. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) implementează decizia de sancționare a autorității de concurență și încasează amenzile.

Comunicat de presă: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu regulile site-ului