După examenul de admitere la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina în 2023, s-au constatat sute de locuri neocupate. Această situație reprezintă un record negativ în istoria școlii, dat fiind că în anii precedenți nivelul concurenței era comparabil cu cel de la facultățile de Medicină. Pentru informații despre perioada de înscriere la Școala de Poliție din Câmpina în 2024, vă rugăm să verificați anunțurile oficiale.
În anul 2023, la Câmpina au rămas sute de locuri neocupate.
În vederea sesiunii de concurs din mai 2023, Ministerul de Interne a pus la dispoziție 1340 de locuri. Inițial, numărul candidaților înscriși a depășit 1800, însă după trecerea probelor eliminatorii – medicale, psihologice și evaluarea performanțelor fizice – au rămas în competiție 1002 de aspiranți.
Este pentru prima dată în istoria Școlii de Poliție din Câmpina când numărul candidaților ce au trecut de probele sportive este mai mic decât numărul locurilor disponibile.
La examenul scris au participat 987 de candidați, dintre care doar 791 au atins punctajul minim necesar pentru a fi admiși, ceilalți fiind respinși. Cel mai ridicat punctaj de admitere în această sesiune de examinare a fost de 9,20, realizat de un candidat din Suceava. De altfel, a fost singurul candidat cu o medie peste 9,00.
Cea mai joasă medie de admitere a fost de 5,10, obținută de un candidat din Vâlcea. Media de admitere s-a calculat ca fiind media între nota obținută la proba sportivă și cea de la examenul scris. În anii anteriori, media de admitere în școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne era de 6,50 sau chiar 7,50, iar mulți candidați obțineau punctaje maxime sau peste 9, conform informațiilor prezentate de national.ro.
Care este data de începere a înscrierilor pentru Școala de Poliție din Câmpina în anul 2024?
Conform informațiilor publicate pe scoala-politie.ro, înscrierile pentru Școala de Poliție vor fi deschise în intervalul martie – aprilie 2024. Conform instrucțiunilor, cererea de înscriere trebuie depusă online la adresa de email specifică Inspectoratului de Poliție Județean căruia îi aparțineți. Este preconizată deschiderea înscrierilor în perioada menționată, iar etapele ulterioare, cum ar fi evaluarea psihologică, sunt planificate pentru luna aprilie, iar proba sportivă va avea loc în perioada aprilie – mai 2024, conform informațiilor disponibile pe site.
Metodele de evaluare a candidaților pentru posturile de agenți de poliție includ următoarele aspecte:
(11) Probele de concurs pentru admiterea în instituțiile de învățământ postliceal sunt proba de evaluare a cunoștințelor teoretice și proba de evaluare a performanței fizice și sunt evaluate cu note de la 1 la 10. Nota minimă de promovare a fiecărei probe este minimum 5.
(12) Proba de evaluare a cunoștințelor teoretice cuprinde, pentru 75% din nota maximă prevăzută la alin. (11), subiecte din:
- a) disciplinele: limba română – 40% și limbă străină – 15%;
- b) legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și instituțiilor politice ale statului – 20%.
(13) Proba de evaluare a cunoștințelor teoretice cuprinde, pentru 15% din nota maximă prevăzută la alin. (11), subiecte de educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic.
Documentele necesare pentru dosarul de admitere
Participanții la concursul de admitere trebuie să depună un dosar care va include următoarele documente:
- Cerere înscriere, completată cu majuscule;
- Declarație de acceptate a condițiilor, completată în mod obligatoriu cu majuscule;
- Curriculum Vitae (CV), format Europass, doar printat;
- Copie carte identitate (ori copie legalizată, ori fotocopie + original);
- Certificat de naştere candidat (ori copie legalizată, ori fotocopie + original);
- Diplomă de Bacalaureat (ori copie legalizată, ori fotocopie + original);
- Foaie matricolă (ori copie legalizată, ori fotocopie + original);
- Autobiografia(acesta este elementul din dosar care dă cele mai mari bătăi de cap candidaților);
- Tabel cu rude;
- Certificat de cazier judiciar;
- Caracterizare de la liceu sau de la locul de muncă;
- Fotocopie cărţi identitate rude (nu legalizate);
- Fotografii;
- Extras de date de la Inspectoratul Teritorial de Muncă;
- Documente de absolvire/adeverință de la alte instituţii de învăţământ (cu excepţia liceului);
- Fișă medicală tip de încadrare în MAI;
- Un dosar plic.