Actualitate

România, te iubesc!, 2 iunie 2024. EU Yes la vot, ediție specială

98
×

România, te iubesc!, 2 iunie 2024. EU Yes la vot, ediție specială

Share this article
romania te iubesc 2 iunie 2024
Foto: [ Protv ]

Uniunea Europeană ne-a oferit peste 20 de miliarde de euro între 2007 și 2027 pentru modernizarea drumurilor, căilor ferate, porturilor și aeroporturilor. Cu toate acestea, în acest interval, am fi putut traversa Carpații pe autostrăzi sau cu trenuri de mare viteză, conectând Moldova cu restul țării și porturile strategice de la Marea Neagră cu granița de vest, dar încă nu am realizat acest lucru. Cosmin Savu și Paul Angelescu investighează investițiile în infrastructură finanțate cu bani europeni, întârzierile și motivele pentru care am pierdut sute de milioane din aceste fonduri, în reportajul de duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!.

În ce stadiu se află autoritățile și care este situația de la fața locului, vedem duminică: „am fost să filmăm în primele tuneluri de autostradă săpate prin Carpați, dar și în Portul Constanța, unde luna aceasta a fost inaugurat un nou terminal realizat prin fonduri europene care va transforma portul într-un nod de legătură pentru mărfurile care vin dinspre Asia spre Europa de Vest”, a spus Paul Angelescu.

Advertisement
Derulați în jos pentru a vedea conținutul

Cosmin Savu subliniază că nu am învățat din greșelile altor țări și nici nu am urmat exemplul celor care au avut succes: „Ne-au trebuit 17 ani să ne orientăm în direcția corectă cu investițiile, și totuși nu am învățat din erorile sau lecțiile altora care s-au dezvoltat cu fonduri europene. De exemplu, Polonia, de când a aderat la UE, și-a modernizat întreaga rețea feroviară și a înlocuit toate trenurile cu unele noi. În România, nu reușim să electrificăm tronsoane esențiale de cale ferată și, mai grav, nu am reușit să punem în funcțiune niciun tren nou”.

Nu ratați un nou reportaj România, te iubesc!, duminică, de la ora 18:00. Emisiunea poate fi urmărită și online, pe VOYO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu regulile site-ului