Lifestyle

Un bărbat a cumpărat un pepene verde de 130 kg, dar când l-a tăiat, a fost extrem de surprins

67
×

Un bărbat a cumpărat un pepene verde de 130 kg, dar când l-a tăiat, a fost extrem de surprins

Share this article
pepenele verde

În timpul verii, ne dorim mai mult ca niciodată fructe și legume proaspete. Pepenele verde este deosebit de popular în această perioadă. Vara fără el este de neimaginat. Desigur, acest fruct a fost mereu cunoscut printre iubitorii de delicatese. Dar în ultimele decenii, horticultorii au creat un număr incredibil de soiuri diferite, cu gusturi și forme variate. Astăzi, există chiar pepeni verzi roșii și pătrați. Aceștia din urmă, de altfel, au devenit extrem de populari la un moment dat.

Sunt cei mai mari pepeni verzi și cei mai gustoși?
Să începem povestea cu o mică anecdotă. Într-o zi, într-o piață dintr-un mic oraș rusesc, un bărbat a cumpărat un pepene verde de dimensiuni incredibile. El a achiziționat un fruct uriaș, verde, care cântărea 130 de kilograme.

Advertisement
Derulați în jos pentru a vedea conținutul

Imediat a sunat familia și le-a spus că în acea zi vor avea un adevărat ospăț. Pe drum, se gândea doar la cum se vor bucura de acest pepene verde copt. Bărbatul era încântat că el a reușit să cumpere un asemenea pepene. La urma urmei, vânzătorul sigur nu ar fi rămas fără bani. Pepenele uriaș atrăgea atenția fiecăruia care trecea prin piață în acea zi.

Când bărbatul a ajuns în sfârșit acasă, nici măcar nu a putut tăia imediat acest fruct uriaș. După ce s-a chinuit puțin, a reușit totuși să-l taie. Dar după ce a făcut acest lucru, a fost incredibil de surprins. Aproape că i-a căzut maxilarul. Pepenele verde de 130 de kilograme era pe jumătate gol, iar toată pulpa era uscată. Dorea să vadă felii suculente, roșii, dar în schimb, în fața ochilor săi era o pulpă galbenă, palidă. Pepenele arăta foarte neapetisant și, evident, nu a dorit să-l mănânce.

Unde a greșit bărbatul? De ce pepenele, care părea proaspăt și suculent, s-a dovedit a fi gol? Haideți să aflăm împreună. Cum să alegi corect un pepene verde?
Începeți prin a ciocăni fructul. Dacă pepenele este copt, sunetul va fi clar, în timp ce la un fruct prea copt, sunetul va fi înfundat. Posibil ca un astfel de pepene să fi fost cules necopt sau să fi început să se usuce pe dinăuntru. Acest sfat este cunoscut de aproape toată lumea. Ciocăniți câțiva pepeni verzi și veți începe să înțelegeți diferența. E ciudat că bărbatul din povestea noastră nu s-a gândit să ciocănească acest mare deliciu.

În ceea ce privește coaja, la un pepene verde suculent aceasta ar trebui să fie densă și de un verde închis. Nu veți putea să o zgâriați cu unghia. Dacă întâlniți un pepene care nu este foarte proaspăt, veți putea să lăsați zgârieturi pe coajă.

Coaja unui pepene bun trebuie să fie intactă. Nu trebuie să aibă găuri, zgârieturi sau pete ciudate, care pot indica putrezirea.

Dacă intenționați să cumpărați un pepene tăiat, mai bine nu vă uitați la el. Cuțitul ar fi putut introduce microbi în el, care vor începe să-l deterioreze. Același lucru se poate spune despre un pepene tăiat care a stat toată ziua la soare. În plus, nu se știe niciodată cu ce cuțit a fost folosit de vânzător. Au fost cazuri în care oamenii s-au infectat cu E. coli în acest fel.

Mulți greșesc, crezând că nu ar trebui să cumpere pepeni verzi cu pete galbene. De fapt, cu cât pata este mai strălucitoare, cu atât mai bine. Pata indică faptul că fructul a primit suficient soare pentru a se coace complet. La pepenii necopți, pata este de obicei foarte palidă. Pulpa unui astfel de fruct nu va avea gustul caracteristic pepenelui verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu regulile site-ului