Actualitate

Actorul Toma Cuzin la Festivalul de artă Film în Sat, în Răşinari judeţul Sibiu

92
×

Actorul Toma Cuzin la Festivalul de artă Film în Sat, în Răşinari judeţul Sibiu

Share this article
Spectacol Film in sat Rasinari Sibiu
Foto: [ Facebook ]

Festivalul de artă în mediul rural, cunoscut sub numele de Film în Sat, organizat de actorul Toma Cuzin, celebru pentru rolul Firicel din serialul Las Fierbinţi, se întoarce în lumina reflectoarelor cu cea de-a treia sa ediţie

Evenimentul aduce în prim-plan filme româneşti deosebite, întâlniri cu echipele de producţie, concerte live, spectacole de teatru captivante şi ateliere creative, toate cu intrare liberă. Desfăşurat iniţial în Răşinari, în judeţul Sibiu, festivalul va avea loc în perioada 28-30 iunie. După debutul său în acest pitoresc sat sibian, Film în Sat va poposi în alte comunităţi din ţară, oferind o experienţă culturală inedită şi accesibilă publicului larg.

Advertisement
Derulați în jos pentru a vedea conținutul

Ce filme vor fi proiectate?

Vineri, 28 iunie – „Libertate”, în regia lui Tudor Giurgiu
Sâmbătă, 29 iunie „Visul”, în regia lui Cătălin Saizescu
Programul va fi completat şi de o selecţie de scurtmetraje româneşti. Pe scenă vor urca The Groovy Bastards, iar DJ Vasile va susţine un jam session cu invitaţi.

Festivalul va fi închis de spectacolul „Emigranţii”, al Teatrului Mic din Bucureşti, pe un text de Sławomir Mrożek, în regia lui Claudiu Istodor, cu Cuzin Toma şi Tudor Istodor.

După Răşinari, alte localităţi din ţară se vor regăsi pe lista de evenimente a festivalului de artă.

„«Dacă eu pot, poţi şi tu» nu este un motto, este un fapt. O spun cu toată convingerea. Cultura m-a ajutat să-mi asum şi să-mi depăşesc condiţia. Proiectul «Film în Sat» vine cu o şansă uriaşă pentru foarte mulţi copii şi tineri din mediul rural: accesul la cultură”,

spune Cuzin Toma, iniţiatorul festivalului.

După succesul înregistrat de prima ediţie, care a avut loc la Peştişani (Gorj) şi Dolhasca (Suceava) în 2022, la care au participat peste 7.000 de persoane, Film în Sat a revenit în 2023 cu 4 ediţii, la Islaz (Teleorman), Cernăteşti (Dolj), Peştişani (Gorj) şi Murighiol (Tulcea), aducând filmul şi alte forme ale artei în faţa unui public de peste 15.000 de persoane.

🍿Pe lângă proiecțiile de lungmetraje și de scurtmetraje, ne vom bucura de momente de dans și cântec, aducem cele mai bune filme românești, lungi și scurte, chiar pe tarla. 📽️

În cele 3 zile de festival vă invităm, cu mic cu mare, să vă bucurați de artă și cultură împreună cu noi. Avem sesiuni de dezvoltare personală și ateliere de pictură, de cusut și de actorie. Învață, creează și distrează-te cu profi profesioniști și talentați, fără bătăi de cap, ca-ntre prieteni. Și-apoi dăm drumul și la muzica live, cu trupă, dar și cu un DJ, pentru zbânțuială după pofta inimii, cum se cuvine!
📅 Data: 28-30 iunie
📍 Locație: Rășinari, Sibiu
📢Intrarea este liberă! Rămâneți aproape pentru a afla programul complet al festivalului. 📢

Această inițiativă este posibilă cu sprijinul Ministerului Culturii și al Primăriei Rășinari.
Sponsori: Frame Film, Meva Concept.
Parteneri media: AARC – All About Romanian Cinema, Bookhub, Cărturești, Cinefan, Filme-carti.ro, Happ.ro, IQads, Liternet, MovieNews, Observator Cultural, Revista BIZ, Revista Film, Revista Golan, Scena9, Spotmedia, The Institute, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu regulile site-ului