Stiri Media

CNA îl sancționează pe Dan Diaconescu la mai puțin de o lună de la revenire

44
×

CNA îl sancționează pe Dan Diaconescu la mai puțin de o lună de la revenire

Share this article

Dan Diaconescu, revenit pe 3 martie pe micile ecrane la Canal 33, nu a reușit să evite o sancțiune din partea CNA nici măcar timp de o lună. Potrivit sursei paginademedia.ro, motivul somației publice primite de Canal 33 a fost emisiunea „Dan Diaconescu Direct” difuzată pe 11 martie, în care Marian Vanghelie, fost membru PSD și fost primar al Sectorului 5, a lansat acuzații la adresa lui Victor Ponta.

Consiliul Național al Audiovizualului a constatat că în cadrul emisiunii nu a fost respectat principiul dreptului la replică, prevăzut de lege. Cazul a ajuns în atenția CNA după ce Victor Ponta a depus o reclamație în acest sens. Drept urmare, forul a decis sancționarea postului Canal 33 cu o somație publică.

Afirmaţiile din emisiune: 

„Vanghelie a făcut o serie de acuzaţii la adresa lui Victor Ponta fără să-l contacteze pe politician. Marian Vanghelie: Eram cu el în partid, dar nu conta, ştiam că e un mincinos. Nu v-am zis să mă lăsaţi pe mine, că de mine îi e frică? Dar n-aţi vrut. V-a băgat în puşcărie.

Moderator: Şi ce făceaţi? Îl băteaţi, ce îi făceaţi, dacă vă întâlneaţi cu el?

Marian Vanghelie: Nu-i merge cu mine, domnul Diaconescu, mă cunoaşteţi. Încă o dată: v-am spus că vă păcăleşte, minte şi nu se ţine de cuvânt. El cu toţi ăia ai lui.  (…)

Marian Vanghelie: E de noaptea minţii. Şi domnul Dragnea a participat la arestări de colegi din PSD, şi domnul Dragnea a participat la deciziile cu Coldea şi domnul Dragnea este vinovat la deciziile cu domnul Ponta, că o parte le-a ştiut, o parte nu le-a ştiut. Când a fost lista cu respinşi, nu le-a ştiut Dragnea. Eu vreau să spun adevărul, nu vreau să-mi vină. Dar pe ce ai probleme, tăticu, nu mă, hai, răspunde, ia-le, du-te cu ele şi du-te, mă, acasă, mă, şi lasă-ne cu poveştile cu statul român. (…)”.

Textul specificat face referire la articolul 40, alineatul (2) din legislația audiovizuală. Acesta subliniază obligația furnizorilor de servicii media audiovizuale de a respecta principiul „audiatur et altera pars” în cazul acuzațiilor aduse. Respectarea acestui principiu presupune ca persoana vizată de acuzații să aibă posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere în condiții nediscriminatorii, chiar în cadrul aceluiași program în care au fost formulate acuzațiile. În cazul în care persoana refuză să își exprime opinia, acest lucru trebuie menționat explicit.

Foto: CanCan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu regulile site-ului