Obiceiul de a bea cafeaua cu unt este foarte popular in SUA, iar aceasta cafea se mai numeste si „antiglont”. A fost popularizata de catre Dave Asprey, ca metoda de slabit. El sustine ca, daca adaugi unt in cafea, vei avea o senzatie de satietate si astfel poti sari peste micul dejun. Cafeaua nu contine calorii, insa untul este un aliment hranitor, bogat in proteine si grasimi sanatoase.
Un alt beneficiu este acela ca favorizeaza digestia. Cafeaua are oricum efect diuretic, insa in combinatie cu untul, ajuta digestia si mai mult. Este un remediu excelent impotriva constipatiei.
Unele dintre proprietatile notabile ale untului includ:
1. Grasime: Untul este bogat in grasimi, in special grasimi saturate. Aproximativ 80-85% din continutul sau este format din grasimi.
2. Aroma si gust bogate: Untul are un gust distinctiv si o aroma bogata, datorita compusilor aromatici prezenti in grasimile sale. Aceasta caracteristica il face un ingredient popular in gatit si patiserie.
3. Punct de topire scazut: Untul are un punct de topire relativ scazut, ceea ce inseamna ca se topeste usor la temperaturi mai mici. Acest aspect este benefic in gatit, unde untul poate fi folosit pentru a da consistenta si a imbunatati aroma preparatelor.
4. Textura cremoasa: Untul are o textura bogata si cremoasa, ceea ce il face potrivit pentru untura produselor de patiserie si pentru imbunatatirea consistentei sosurilor si cremelor.
5.Valoare nutritiva: Untul este o sursa de vitamine liposolubile, cum ar fi vitamina A, D, E si K. De asemenea, contine cantitati mici de minerale, cum ar fi calciu si fosfor.
Este important sa mentionam ca untul contine grasimi saturate si colesterol, asa ca trebuie consumat cu moderatie in cadrul unei alimentatii echilibrate. Recomandarea generala este de a alege untul in variantele sale neprocesate si de a urmari aportul total de grasimi in dieta.
Cafeaua este bautura cu care multi oameni isi incep ziua. In timp ce unii prefera cafeaua neagra, neindulcita, altii aleg sa adauge in ea lapte, frisca, zahar sau diferite siropuri aromate, pentru a-i imbunatati gustul. Exista voci care sustin insa ca un alt ingredient ar trebui sa fie adaugat in cafea, pentru ca are numeroase beneficii. De ce sa pui unt in cafea si cand ar trebui sa il adaugi.
Si totusi care este motivul pentru care ar trebui sa pun unt in cafea dimineata?
Untul este un aliment care are numeroase beneficii nutritionale. Este bogat in proteine si grasimi sanatoase si multi oameni il folosesc la gatit sau il mananca intins pe paine, la micul dejun. O alta modalitate de a consuma untul este sa il adaugi in cafea. Pe cat de ciudat pare, pe atat de benefic poate fi, sustin unele voci.